​​Un fotbalist al echipei belgiene Anderlecht a fost condamnat la 50 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru că a încălcat a patra oară restricţiile sanitare, informează lesoir.be.

Francis AmuzuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu puţine apariţii în ultimele săptămâni pe terenurile din Pro League, Francis Amuzu a reuşit să atragă atenţia prin escapadele sale.

Extrema în vârstă de 22 de ani a fost condamnată la 50 de ore de muncă în folosul comunităţii, după ce justiţia belgiană l-a găsit vinovat că a încălcat pentru a patra oară restricţiile sanitare în vigoare, participând la o petrecere împreună cu alte 15 persoane în luna mai, când erau interzise adunările.

Judecătorul a subliniat inconştienţa de care a dat dovadă Francis Amuzu, care nici măcar nu s-a obosit să se prezinte la audiere: "El a arătat deja că nu respectă regulile legate de coronavirus. Oamenilor ăstora nu le pasă dacă plătesc o amendă... Din moment ce nu este suficient, cred că o pedeapsă de muncă este cea mai potrivită soluţie. Şi, dacă refuză, va executa o pedeapsă cu închisoarea!"

Amuzu mai încălcase de trei ori regulile sanitare puse în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus, transmite News.ro.

Jucătorul s-a născut în Ghana, dar a ajuns de mic în Belgia. Amuzu a început fotbalul la Anderlecht şi, din 2017, când a devenit profesionist, a jucat 92 de meciuri în prima ligă şi a marcat nouă goluri.

Francis Amuzu are 14 selecţii la naţionala belgiană Under 21.