Xavi Hernandez a debutat cu o victoriei pe banca formaţiei la care a triumfat ca jucător: FC Barcelona a câștigat derbiul local cu Espanyol, scor 1-0, în etapa a 14-a din LaLiga.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unicul gol al partidei a fost marcat de Depay, în minutul 48, din penalty.

Xavi a oprit astfel o serie de patru partide la rând fără victorie a echipei catalane.

La debutul lui Xavi pe banca tehnică a Barcelonei au asistat 74.418 spectatori, un număr aproape dublu faţă de ultimele două meciuri disputate pe Camp Nou.

"De ce să nu putem să luptăm pentru campionat? Avem experiența ultimelor sezoane, care ne arată că se poate recupera o diferență mare de puncte. Am avut atitudine, am muncit, ne-am sacrificat, aceste lucruri mă fac să fiu optimist. Echipa a meritat și a avut mare nevoie de această victorie, care ne oferă entuziasm, sunt trei puncte foarte importante. Am jucat bine 70-75 de minute, dar trebuie să mai creștem. Chiar dacă rezultatul e meritat, e necesar ca evoluțiile să fie mai bune. Trebuie să le dăm credit și celor de la Espanyol, sunt jucători buni, care au reușit un meci foarte bun" - Xavi Hernandez.

Aici poți vedea un rezumat al derbiului dintre FC Barcelona și Espanyol.

Xavi Hernandez a revenit la FC Barcelona

Xavi Hernandez a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu FC Barcelona, după ce şi-a reziliat contractul cu gruparea qatariotă Al Sadd.

La 41 de ani, Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona.

Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Champions League, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Xavi l-a înlocuit pe Ronald Koeman, dat afară de FC Barcelona din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă.

Rezultatele înregistrate sâmbătă în LaLiga:

Atletico Madrid vs Osasuna 1-0

A marcat: Felipe '87.

Sevilla vs Alaves 2-2

Au marcat: Ocampos '38, Rakitic '90+2 / Laguardia '5, Joselu '45+7.

Celta Vigo vs Villarreal 1-1

Au marcat: Mendez '72 / Moreno '27.

Clasament LaLiga:

1. Sevilla (23-9 golaveraj) 28 puncte

2. Real Sociedad (19-10) 28

3. Real Madrid (28-13) 27 (-1 meci)

4. Atletico Madrid (22-13) 26

5. Betis Sevilla (19-17) 21

6. FC Barcelona (20-15) 20 etc.