Ajuns la 40 de ani, Zlatan Ibrahimovic este greu de oprit. Atacantul a fost convocat la naționala Suediei pentru ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022 și are în plan să fie pe teren în ambele partide.

Zlatan IbrahimovicFoto: Dreamstime.com

Atacantul central al echipei AC Milan, Zlatan Ibrahimovic, şi-a exprimat bucuria de a fi reuşit să dea curs convocării la naţionala Suediei pentru ultimele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. "Ibra" a ratat participarea la Euro 2020, vara trecută, din cauza unei accidentări.

Zlatan Ibrahimovic, 40 de ani, a arătat o încredere prudentă în ceea ce priveşte refacerea lui după accidentare.

Cu o longevitate excepţionala la un nivel foarte inalt, atacantul echipei AC Milan s-a declaratdisponibil sa joace ambele partide din deplasare, cu Georgia (joi) şi cu Spania (duminică), dar cu un "echilibru" în ceea ce priveşte timpul de joc.

"În fiecare zi îmi cunosc mai bine corpul. El îmbătrâneşte, dar capul devine mai tânăr şi eu devin mai frumos. Sunt lucruri noi în fiecare zi", a glumit Zlatan.

După aproape cinci ani în care a fost departe de echipa naţională, "Ibra" şi-a anunţat revenirea în martie, materializată prin participarea la două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Dar din cauza unei accidentări la genunchi, cel mai bun marcator din istoria naţionalei suedeze a trebuit să urmărească Euro-2020 în faţa televizorului.

"A fost greu. Era o parte dintre lucrurile care mă bucurau şi mi-au lipsit acele meciuri. Dar trebuia să fiu sincer cu mine însumi. Nu eram sută la sută”, a spus atacantul, potrivit News.ro.

Noi probleme fizice l-au ţinutîn afara terenului până la jumătatea lunii octombrie, dar cel care s-a autointitulat "regele" Suediei poate juca din nou sub conducerea antrenorului Janne Andersson.

"Toată lumea vrea să joace, dar cred că trebuie să am un echilibru cu privire la timpul de joc, din cauza accidentărilor suferite. Dacă găsesc echilibrul potrivit, ar trebui să pot juca cât mai mult posibil”, a adăugat fotbalistul născut la Malmo.

Jucătorul cu 62 de goluri în 118 selecţii spune că antrenorul va decide dacă îl va folosi sau nu.

"Sunt aici pentru că sunt un membru al echipei. Dacă Janne vrea să le joc pe amândouă, le voi juca pe amândouă. Dacă vrea să joc doar un meci, voi juca unul. Totul depinde de ceea ce vrea Janne", a spus el.

După şase etape, Suedia este prima în Grupa B, cu 15 puncte, în faţa Spaniei (13 puncte) şi a Greciei (nouă puncte).