Australianul Josh Cavallo a precizat, miercuri, că este homosexual, el devenind astfel primul fotbalist în activitate din A-League (campionatul australian) care face acest lucru, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

La puțin timp după ce Josh a postat pe rețelele sociale această informație, Gerard Pique și Antoine Griezmann au avut o reacție pe conturile personale de Twitter.

"Eu sunt jucător de fotbal şi sunt gay. Tot ce vreau este să joc fotbal şi să fiu tratat echitabil.

Să încerci să joci la întreaga ta capacitate şi să duci şi o viaţă dublă este epuizant. Este o experienţă pe care nu o doresc nimănui ", a declarat Cavallo, 21 ani.

Reacțiile lui Pique și Griezmann după ce Cavallo a spus că este gay

Foști coechipieri la FC Barcelona, Gerard Pique și Antoine Griezmann au avut reacții prompte pe Twitter după mărturisirea fotbalistului australian în vârstă de 21 de ani.

"Salut, Josh Cavallo! Nu am avut plăcerea să te cunosc personal, dar vreau să-ți mulțumesc pentru pasul pe care l-ai făcut. Lumea fotbalului este cu mult în urmă, iar tu ne ajuți să pășim înainte" - Gerard Pique.

"Mândru de tine" - Antoine Griezmann.

Puţini fotbalişti profesionişti s-au declarat public homosexuali şi o fac, în general, după ce s-au retras pentru a evita remarcile homofobe ale spectatorilor, transmite Agerpres.

Primul care şi-a recunoscut orientarea a fost englezul Justin Fashanu în anii 1990, dar s-a sinucis în 1998, după ce se retrăsese din activitatea sportivă.