România va disputa o adevărată "finală" în lupta pentru locul al doilea al Grupei J de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022. Tricolorii au nevoie de un succes contra Armeniei, națională care se află deasupra trupei lui Mirel Rădoi în clasament. Duelul de pe Ghencea va fi LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45.

Mirel RadoiFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Două finale în drumul spre barajul de calificare la CM 2022

La conferința de presă premergătoare partidei cu Armenia, Mirel Rădoi a vorbit despre cele trei finale pe care tricolorii le au în tentativa de a încheia Grupa J pe locul al doilea.

"Deşi iniţial am spus că mai avem trei finale, pot să fiu sincer şi să spun că practic avem doar două, pentru că dacă vom reuşi să câştigăm cu Armenia şi apoi cu Islanda şi nu vom reuşi să câştigăm cu Lichtenstein atunci, cu tot respectul, noi nu avem ce căuta nici măcar la un baraj de Cupa UEFA Intertoto, dacă ar mai exista.

Nu putem vorbi de Cupa Mondială dacă nu suntem în stare să câştigăm în Lichtenstein atunci când avem nevoie de victorie. Aşa gândesc şi nu mă feresc să o spun, e lucrul pe care l-am transmis şi jucătorilor" - Mirel Rădoi.

Echipele probabile

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Rus, Bancu - Nedelcu, Cicâldău, Stanciu - Ianis Hagi, Keșeru, Maxim. Selecționer: Mirel Rădoi.

Armania: Yurchenko - Hovhannisyan, Voskanyan, Haroyan, Terteryan - Udo - Barsegyan, Spertsyan, Mkhitaryan, Adamyan - Zelarayan. Selecționer: Joaquin Caparros.

Au rămas de disputat în Grupa J

11 octombrie

Islanda - Liechtenstein

Macedonia de Nord - Germania

România - Armenia (LiveText pe HotNews.ro)

11 noiembrie 2021

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein

România - Islanda

14 noiembrie 2021

Armenia - Germania

Liechtenstein - România

Macedonia de Nord - Islanda

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte

2. Macedonia de Nord (15-6) 12

3. Armenia (8-10) 12

4. România (10-8) 10

5. Islanda (7-15) 5

6. Liechtenstein (2-19) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.

  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.

  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.