Naționala României a fost aproape de obținerea unui rezultat pozitiv la Hamburg, dar nu a reușit să apere avantajul pe care îl avea la pauză. Mirel Rădoi a declarat că nu este dezamăgit de faptul că "tricolorii" au fost învinși de Germania, ci de modul în care echipa lui Hansi Flick a înscris golul victoriei.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citește și: CM 2022, preliminarii: Germania vs România 2-1 / "Tricolorii" au visat frumos după golul superb al lui Ianis Hagi

Mirel Rădoi: N-aş fi fost supărat dacă Germania înscria golul doi dintr-un atac, dintr-un joc combinativ. Din păcate a fost dintr-o fază fixă

  • "Ne-am gândit că trebuie să aducem trei fundaşi centrali în seara asta, că putem acoperi mai bine zona aceea. N-aş fi fost supărat absolut deloc dacă Germania înscria golul doi dintr-un atac, dintr-un joc combinativ. Din păcate a fost dintr-o fază fixă. Dintr-o fază fixă, când ai jucătorul lângă tine, lucrurile astea sunt foarte uşoare şi mi-e greu să accept.
  • Nu pot să spun că sunt mulţumit că am condus cu 1-0. Am pierdut cu 2-1 cu o echipă foarte bună. Punctul ăla era un punct de moral pentru noi. Germanii şi-au creat câteva ocazii din centrări.

  • Golul lui Ianis a fost frumos, așteptam să vedem un astfel de gol. Ianis poate să creeze astfel de faze.
  • Băieții meritau un punct în seara asta. Ca determinare nu cred că le putem reproșa ceva jucătorilor. Nu știu dacă este cel mai bun meci de când sunt aici, pentru că am pierdut. Le-am spus că este păcat pentru efortul pe care l-au făcut, să pierdem dintr-o fază fixă.
  • Burcă nu sunt sigur că în momentul de faţă poate juca peste câteva zile. A simţit că nu poate să continue meciul. Vom vedea dacă Nedelcearu va reveni. Chiar dacă am avea unele probleme trebuie să găsim soluţii.
  • Cele trei finale rămase sunt cele mai importante pentru noi. Nu avem timp să ne plângem în seara asta. Trebuie imediat să ne gândim la Armenia" - Mirel Rădoi, la Digi Sport şi la Pro TV.

Naționala de fotbal a României a sperat la o victorie puțin scontată după golul superb al lui Ianis Hagi, dar nu a reușit să reziste până la finalul meciului de la Hamburg. Germania a revenit în repriza secundă, s-a impus cu 2-1, și se află pe primul loc în Grupa J din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Trupa lui Mirel Rădoi a ajuns pe locul 4, dar poate urca în clasament dacă va câștiga luni în fața Armeniei.

Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 9, după ce l-a driblat pe Rudiger și a înscris cu un șut la colțul lung, dar Serge Gnabry ('52) și Thomas Muller ('81) au adus victoria gazdelor.

  • Rezultatele înregistrate vineri în Grupa J:

Germania vs România 2-1

Au marcat: Gnabry '52, Muller '81 / Hagi '9

Islanda vs Armenia 1-1

Au marcat: Johannesson '77 / Hovhannisyan '35

Liechtenstein vs Macedonia de Nord 0-4

Au marcat: Velkovski '39, Alioski '66 (penalty), Nikolov '74, Churlinov '83

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte

2. Macedonia de Nord (15-6) 12

3. Armenia (8-10) 12

4. România (10-8) 10

5. Islanda (7-15) 5

6. Liechtenstein (2-19) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.
  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.
  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.