Naționala de fotbal a Germaniei se prezintă vineri, ora 21.45, pe arena Volksparkstadion (Hamburg), decisă să se desprindă în fruntea grupei. Pentru naționala României singurul țel este acela de a ieși teafără, cu înfrângere la limită, un egal fiind privit ca un miracol. Ideal a fost scorul din tur, doar 1-0 pentru nemți.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Cu un meci important la orizont peste trei zile, jocul cu Armenia, de la București, România va prezenta, probabil, multe surprize în primul 11, selecționerul Mirel Rădoi dorind să păstreze odihnită formula de bază pentru meciul de pe stadionul „Steaua”, care trebuie musai adjudecat.

Nemții vor arunca în luptă toată artileria grea, cu Gnabry, Sane, Havertz și Werner, dar probabil va exista spațiu, dacă scorul va permite experimente, pentru tineri precum Musiala sau Karim Adeyemi, ultimul, 19 ani, de la RB Salzburg, având origini românești.

În Grupa J, a rămas de jucat doar locul care duce la baraj.

Liderul Germaniei n-are emoții: 15 puncte din 6 etape, cu eșec doar contra Macedoniei de Nord.

Nemții le au pe urmele lor pe Armenia, 11 puncte, România, 10 puncte, și pe Macedonia, 9 puncte. 3 formații se bat pentru un singur loc.

Oamenii de gol pe care mizează Mirel Rădoi sunt Andrei Ivan (CS Universitatea Craiova), Claudiu Keșeru (FCSB) și George Pușcaș (Reading).

S-a renunțat la Markovici, la Drăguș, dar și la Alibec, ultimul fiind accidentat.

România are un caz în lot, după ce Răzvan Marin, care suferă la Cagliari, și-a cerut tricoul de titular la națională.

Mijlocașul crescut la Luceafărul și lansat de Viitorul și-a cerut scuze pentru ieșirea la adresa antrenorului, dar lucrurile nu sunt definitiv tranșate.

La Sportingbet, Germania are cota 10 la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, la egalitate cu Argentina și cu Italia. Doar Franța (6), Brazilia (6,5) și Anglia (7,5) o devansează.

Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro.

România, următoarele meciuri

Vineri, 8 octombrie

Germania vs România (21:45, Hamburg, Volksparkstadion)

Luni, 11 octombrie

România vs Armenia (21:45, Stadionul Steaua)

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (13-2 golaveraj) 15 puncte

1. Armenia (7-9) 11

3. România (9-6) 10

4. Macedonia de Nord (11-6) 9

5. Islanda (6-14) 4

6. Liechtenstein (2-15) 1.

Criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.
  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.
  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.