După demiterea lui Adrian Mutu, poziția de antrenor rămâne liberă la FC U Craiova. Marius Șumudică era un nume important pentru ocuparea postului vacant, dar nu a fost convins de propunerea clubului.

Marius SumudicaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antrenorul a anunțat, astăzi, în cadrul unei intervenții pentru gsp.ro, că discuțiile dintre acesta și club au căzut definitiv.

”Am primit astăzi contractul de la ei, am vorbit și cu omul ăla din penitenciar (n.r. Adrian Mititelu), dar nu voi antrena Craiova, nu sunt pregătit să mai antrenez în România. Prefer să dau curs ofertelor din străinătate” - Marius Șumudică.

Șumudică a fost demis în luna august de către CFR Cluj, în urma eșecului calificării în grupele Europa League, înfrângerile cu Steaua Roșie Belgrad cântărind decisiv pentru decizia clubului.

În urma demiterii acestuia, Dan Petrescu a revenit la echipă, pentru un al treilea mandat. CFR Cluj se bucură de un parcurs convingător pentru șansele la titlu din acest sezon, adunând 30 de puncte în 11 meciuri, în urma a 10 victorii și a unei singure înfrângeri.

Din cele 10 victorii, 7 sunt datorate mandatului lui Marius Șumudică.

Mai mult de atât, Șumudică a declarat cu aproximativ două săptămâni în urmă că a primit oferte din Turcia și din Qatar, dar cel mai probabil nu va mai prelua altă echipă până în sezonul viitor.

Totuși, Marius Șumudică a mărturisit că Rapidul este singura echipa pentru care ar reveni în România, o grupare unde va antrena ”cu sufletul”.

”În viitor, echipa unde m-aș întoarce este Rapid, pentru că aș veni cu sufletul. Aș vrea să fac suporterii fericiți. Dar nu se pune problema acum: nici nu merg la meciurile Rapidului, nu vreau să creadă cineva că pun presiune” - Marius Șumudică.

În lipsa lui Marius Șumudică, FCU Craiova se concentrează pe varianta Eugen Neagoe: negocierile dintre cele două părți vor avea loc în viitorul apropiat.

Promovată în Liga 1 la finalul sezonului trecut, FC U Craiova se află la al șaptelea meci consecutiv în care formația nu a mai cunoscut gustul victoriei. Echipa este pe locul 13 în clasament, cu nouă puncte acumulate.