Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, după derbiul Dinamo Kiev - Șahtior Donețk, finalizat cu scorul 0-0, că echipa lui a făcut mai puține greșeli față de partida din Supercupa Ucrainei, pierdută, scor 0-3, în fața celor de la Șahtior.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Cred că rezultatul reflectă ce s-a întâmplat pe teren şi cum au jucat ambele echipe. Două echipe care practică stiluri diferite: Şahtiorul are tehnica bună a jucătorilor brazilieni, noi avem o bună organizare a jocului şi contraatacuri rapide.

Astăzi a fost acelaşi joc ca în Supercupă. Oricine ar fi înscris primul ar fi dictat cursul jocului. Astăzi am făcut mai puţine greşeli, i-am oferit adversarului mai puţine oportunităţi de a contraataca.

Desigur, ei au vrut foarte mult să câştige, dar şi noi am vrut cu adevărat să nu pierdem. Nu mă mai interesează Supercupa, a trecut deja. Cel mai important lucru este că am câştigat campionatul şi Cupa Ucrainei" - Mircea Lucescu, potrivit site-ului oficial al clubului Dinamo.

La 22 septembrie, Dinamo a fost învinsă, cu scorul de 3-0 (1-0), de Șahtior Donețk, în Supercupa Ucrainei.

Dinamo Kiev este lider în clasament, cu 26 de puncte adunate (opt victorii, două remize), fiind urmată de Șahtior, cu 23 de puncte (șapte victorii, două remize și o înfrângere).

Tehnician al formației Dinamo Kiev din iulie 2020, Mircea Lucescu a antrenat echipa Șahtior în perioada 2004-2016, interval în care s-a impus în mod dominant în campionatul Ucrainei, câștigând 8 campionate și 13 cupe interne.

În aceeași perioadă, Mircea Lucescu a reușit performanța de a câștiga Europa League, în sezonul 2008-2009.

Succesul în Ucraina continuă pentru Lucescu, acesta reușind ”tripla” sezonul trecut, câștigând cupa, Supercupa și campionatul Ucrainei.

Clasament, după 10 etape:

1 Dinamo Kiev 26 puncte

2 Șahtior Donețk 23

3 Vorskla 21

4 Zorya 20

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Dinamo Kiev și Șahtior: