Faza zilei vine din America de Sud, unde Ronnie Brunswijk, vicepreședintele Surinamului, a jucat primul meci în Liga de fotbal CONCACAF la 60 de ani, devenind cel mai vârstnic jucător din istoria competiției. Brunswijk deține clubul la care a debutat, el fiind un prolific afacerist căutat de Interpol pentru trafic de droguri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ronnie Brunswijk a evoluat marți în meciul echipei pe care o patronează, Inter Moengotapoe, pierdut categoric, 6-0, în fața formaţiei CD Olimpia din Honduras.

Meciul a contat pentru optimile de finală ale Ligii CONCAF, unde joacă formații din America Centrală și de Nord.

Brunswijk a jucat 54 de minute în meci, fiind în atac împreună cu unul dintre fiii săi. Patronul a purtat și banderola de căpitan cât a fost pe teren.

Surinamezul a devenit cel mai în vârstă jucător care evoluează în competiția CONCACAF.

50 de copii, afaceri cu droguri și fuga de Interpol

Din păcate pentru Brunswijk, el nu va putea părăsi Surinam pentru că este căutat de Interpol. În 1999, justiția olandeză l-a condamnat în lipsă pe surinamez la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Surinam nu l-a extrădat niciodată, dar dacă părăsește țara, va putea fi arestat în orice moment, astfel că Inter Moengotapoe va fi nevoită să joace fără el în retur.

Brunswijk este fost sergent în armată și în 1980 a fost șeful rebeliunii împotriva dictatorului Desi Bouterse.

Ulterior s-a îmbogățit și a preluat echipa Inter Moengotapoe pentru care joacă frecvent.

Conform Marca.com, Brunswijk are și 50 de copii.