Fotbalistul de legendă Pele, în vârstă de 80 de ani, a fost transferat din nou la terapie intensivă, acuzând probleme respiratorii. Acesta a fost operat săptămâna trecută din cauza unei tumori la colon.

PeleFoto: ndependent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Edson Arantes do Nascimento ''Pele'' era pregătit la începutul acestei săptămâni să fie externat, dar a acuzat probleme respiratorii și a fost din nou trimis spre îngrijire intensivă.

"După probleme respiratorii, el a fost transferat la terapie intensivă cu titlu preventiv şi, după ce a fost stabilizat, a fost plasat la îngrijire semi-intensivă", a anunţat spitalul unde este internat Pele.

Starea de sănătate a fostului decar al Selecao s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Pele a fost internat la spitalul ''Albert Einstein'' din Sao Paolo pentru efectuarea unor analize de rutină, însă ulterior i s-a diagnosticat și tumora.

Brazilianul este singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970).​