Un bărbat în vârstă de 28 de ani este primul suspect reținut după incidentele de la meciul Nice - Olympique Marseille din Ligue 1. În confruntarea de duminică, fanii au invadat terenul după ce Dimitri Payet (OM) a aruncat înapoi mai multe sticle trimise de fani spre el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suspectul reținut este bănuit că a lovit de mai multe ori un jucător al echipei din Marsilia. "Este vorba de un suporter al gazdelor", a declarat, pentru AFP, procurorul din Nisa Xavier Bonhomme.

Duminică seară, trei minori au fost reţinuţi, în jurul orei locale 22.30, în timpul incidentelor. Aceştia au fost predaţi familiilor şi nu au fost păstraţi în arest, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

Meciul de la Nisa, disputat pe Stadionul Allianz Riviera, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine, conform News.ro.

Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, având în vedere situaţia, decizie susţinută de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria.

Meciul urma să fie reluat, dar Olympique Marseille a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor, ceea ce a determinat LFP să declare finalul întâlnirii şi victoria echipei Nice, la masa verde, cu 3-0.

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.​