​FIFA şi UEFA au anunțat federaţiile naţionale de fotbal că la meciurile internaţionale din luna septembrie nu vor fi acceptaţi pe stadioane fanii reprezentativelor oaspete, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie DPA.

FIFAFoto: fifa.com

Calificările europene pentru CM 2022 vor reîncepe în prima parte a lunii septembrie, la mai puţin de două luni după ce Italia a învins Anglia pentru a câştiga EURO 2020.

"FIFA şi UEFA au monitorizat îndeaproape evoluţia pandemiei în Europa înaintea meciurilor din preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2022, care vor avea loc în septembrie. Din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a faptului că în septembrie vor fi multe meciuri internaţionale, s-a convenit punerea în aplicare a aceeaşi abordări ca aceea decisă de Comitetul Executiv al UEFA la 14 iunie 2021 pentru meciurile din zona UEFA contând pentru preliminariile FIFA World Cup 2022. Şi meciurile amicale din septembrie se vor disputa fără suporterii oaspeţilor, siguranţa tuturor celor implicaţi fiind o prioritate în aceste vremuri", se arată într-o scrisoare adresată federaţiilor.

Naţionala României trebuie să joace două meciuri în deplasare în septembrie: pe 2 septembrie cu Islanda, iar pe 8 septembrie cu Macedonia de Nord, în Grupa J.

Potrivit Sky Sports, decizia ar urma să fie reevaluată de foruri înaintea partidelor din octombrie şi noiembrie.