Bukayo Saka, unul dintre jucătorii englezi care au primit numeroase insulte pe reţelele de socializare după ratările din timpul loviturilor de departajare de la EURO 2020 din finala cu Italia, de pe Wembley, a fost întâmpinat cu mesaje de susţinere la revenirea la antrenamentele echipei Arsenal Londra, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Nu am cuvinte, nu ştiu cum să vă mulţumesc'', a scris pe contul său de Twitter atacantul de 19 ani.

Acesta, deşi se temea că va fi primit cu ostilitate, a avut o surpriză plăcută la sosirea sa la London Colney, centrul de antrenament al lui Arsenal, găsind lipite pe perete scrisori, cărţi poştale şi mici cadouri trimise de fani ai lui Arsenal, informează Agerpres.

''Pot să iau toate acestea şi să le duc acasă?'', a întrebat retoric Saka, care în cele din urmă şi-a ales un mic urs de pluş pe care l-a luat cu el.

Patru persoane au fost arestate pentru insulte rasiste aduse pe reţelele de socializare unor fotbalişti ai naţionalei Angliei după finala EURO 2020, anunţa, luna trecută, poliţia britanică. O echipă de specialişti a analizat comentariile ofensatoare primite de trei jucători de culoare, Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, pe Facebook, Instagram şi Twitter. Cei trei fotbalişti au ratat la loviturile de departajare în finala pierdută în faţa Italiei pe stadionul londonez Wembley.

Aceste abuzuri au fost condamnate pe scară largă, iar guvernul britanic a promis că va acţiona împotriva reţelelor de socializare dacă acestea nu vor îndepărta mai rapid materialele ofensatoare.

"Colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care furnizează datele de care avem nevoie pentru ca anchetele să avanseze", declarat atunci un responsabil al poliţiei, Mark Roberts.

"Dacă vă identificăm că sunteţi în spatele acestei infracţiuni, vă vom urmări şi veţi face faţă consecinţelor grave ale faptelor voastre ruşinoase", adăuga el.

Poliţia a precizat că patru persoane au fost arestate până acum.

Fotbaliştii echipei Angliei au evidenţiat problema rasismului îngenunchind în timpul meciurilor, un gest de protest care a fost huiduit de o parte din fani.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va lua măsuri pentru a lupta împotriva abuzurilor rasiste în mediul online, dar şi alţi miniştri au fost acuzaţi de ipocrizie fiindcă nu i-au condamnat pe cei care i-au huiduit pe jucători la începutul turneului.