Iuliu Mureșan, directorul executiv al lui FC Dinamo, a anunțat că s-a ajuns la un acord verbal cu antrenorul Dario Bonetti pentru ca acesta să preia clubul din Ștefan cel Mare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aveam un acord verbal, de astăzi putem anunța oficial că am semnat cu Dario Bonetti un contract pentru sezonul competițional 2021-2022, cu drept de prelungire pentru încă un an. Mă bucur că a acceptat să preia echipa în acest moment de reorganizare a clubului. Dario Bonetti este un antrenor foarte iubit de suporteri, cunoaște spiritul acestui club și sunt încrezător că va avea din nou rezultate importante la Dinamo", a declarat Iuliu Mureșan.

Dario Bonetti are 41 de meciuri pe banca dinamoviștilor, în precedentele două mandate, în toate competițiile (Liga 1, Cupa României și Europa League): 10 în perioada iunie-octombrie 2009 și 31 în anul 2012, între lunile aprilie și noiembrie.

Două trofee a câștigat Dinamo București cu Dario Bonetti la conducerea tehnică a echipei, Cupa României și Supercupa României, ambele în 2012.

În 2009, pregătită de Dario Bonetti, Dinamo a reușit "Minunea de la Liberec" și s-a calificat în grupele Europa League, aceasta fiind și ultima performanță notabilă în cupele europene.

Dario Bonetti va împlini 60 de ani luna viitoare, pe 5 august.

Ca jucător, Bonetti a evoluat pentru Brescia, Sampdoria, AS Roma, AC Milan, Verona, Juventus și Spal, având o carieră impresionantă în fotbalul italian. Cu Juventus a câștigat Cupa UEFA în 1990.

Sestreze, Dundee FC, Potenza, Sopron, Gallipoli, Juve Stabia, prima reprezentativă a Zambiei, ASA Tg. Mureș și Dinamo București sunt echipele pregătite de Dario Bonetti în cariera de antrenor.