​Ştefan Iovan, căpitanul echipei Steaua din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, a fost aproape să rateze inaugurarea stadionului din Ghencea, nefiind lăsat de un echipaj de poliţie să ajungă la arenă, un agent de circulaţie ameninţându-l că îi suspendă permisul de conducere, informează Agerpres.

Stefan IovanFoto: Facebook - CSA Steaua Bucuresti

"Trage pe dreapta, pe aici se circulă doar terestru. Nu trece nimeni, nu auzi? Nu mă intersează cine eşti şi unde te duci. Poate să te aştepte oricine, ia-o pe acolo că îţi iau carnetul, nu auzi", i-a transmis agentul de poliţie lui Iovan, folosind de asemenea un limbaj licenţios la adresa legendei Stelei, în momentul în care acesta i-a transmis că este aşteptat de către ministrul Apărării Naţionale la arenă.

Incidentul a avut loc la intersecţia străzii Braşov cu Bulevardul Ghencea, la o staţie distanţă de stadionul Steaua, unde echipajul blocase circulaţia pentru scurt timp.

Ulterior, cei doi poliţişti au însoţit o o coloană de maşini a unor instituţii publice, pornind girofarul, iar traficul a fost reluat.

Ajuns cu doar 5 minute înainte de a începe ceremonia de inaugurare a stadionului, Iovan a declarat că a fost ameninţat de poliţişti, dar a evitat să afirme că i s-au adresat cuvinte jignitoare.

"Am avut o problemă cu poliţia, pentru că trecea galeria şi nu mă lăsau să trec. În fine, m-a ameninţat un poliţist că îmi ia carnetul. Nu m-a lăsat să trec, chiar dacă le-am spus cine sunt, le-am arătat biletul, am arătat tot, degeaba", a spus Iovan pentru Agerpres.

CSA Steaua (promovată în acest an în Liga a II-a) a învins formația sârbă OFK Belgrad cu scorul de 6-0, într-un meci amical disputat miercuri seara, prilej cu care a fost inaugurat oficial Stadionul Steaua din Ghencea.

La evenimentul special organizat de Clubul Sportiv al Armatei au fost prezenţi câştigătorii Cupei Campionilor Europeni şi au asistat aproximativ 15.000 de spectatori.