Anglia și Danemarca se înfruntă miercuri în ultima semifinală de la Euro 2020. Deși englezii au avantajul de a juca pe Wembley, danezii pot fi catalogați ca revelația turneului final, mai ales după mobilizarea exemplară ca urmare a prăbușirii pe teren a lui Christian Eriksen.

HotNews.roFoto: Hotnews

Naționala lui Gareth Southgate a ajuns în această fază a competiției fără a primi vreun gol. Cu victorii pe linie în fața Croației, Cehiei, Germaniei, Ucrainei și doar o remiză în fața Scoției, englezii caută să treacă în finala unui Campionat European, lucru pe care nu l-au reușit niciodată. O singură calificare are Anglia în semifinalele unui Euro, în 1996, când a pierdut în fața Germaniei.

Pe de altă parte, danezii au făcut un turneu final incredibil. După ce au pierdut primele două partide din grupe în fața Belgiei și Finlandei, jucătorii lui Kasper Hjulmand s-au calificat în optimi prin victoria în fața Rusiei, scor 4-1.

Meciul de debut al danezilor la Euro 2020, cel în fața Finlandei, a fost marcat de prăbușirea lui Christian Eriksen pe gazon. Acum că se simte mai bine și a fost externat, mijlocașul danez a fost invitat la semifinala de miercuri de pe Wembley.

De menționat este că Danemarca a mai ajuns de două ori în semifinale, în 1984 și 1992, când a reușit să cucerească trofeul.

Gareth Southgate, tehnicianul englezilor, susține că nu este atât de multă presiune de partea lor.

”Avem o șansă fabuloasă de a face istorie, mai ales că nu am fost niciodată într-o finală de Campionat European. Este o altă încercare în fața căreia trebuie să facem față”, a adăugat tehnicianul englez.

Kasper Hjulmand a deplâns faptul că semifinala se joacă pe Wembley: ”Va fi ca un meci în deplasare. Sunt bucuros că fanii s-au întors în tribune, dar ar fi fost și mai bine dacă jumătate de stadion era în culorile Danemarcei”.

Echipe probabile:

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Phillips, Rice; Saka, Mount, Sterling; Kane

Danemarca: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard

Anglia - Danemarca este LiveText pe Hotnews și în direct pe Pro TV.