Argentina lui Messi va înfrunta Brazilia lui Neymar în ultimul act al Copei America. Starul argentinian s-a arătat bucuros de duelul cu fostul coleg de la Barcelona, dar a ținut să puncteze și greutățile prin care echipa sa a trecut de-a lungul competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Argentina s-a calificat în finală după ce a învins Columbia, la loviturile de departajare, în timp ce Brazilia a trecut de Peru cu 1-0.

Ce a declarat Lionel Messi după calificarea în finală

"Am făcut un mare efort, ne-am sacrificat, iar acum suntem în finală. Suntem foarte fericiţi. Mă bucur că pot juca din nou în finală. Pe lângă asta, am trăit 45 de zile grele, fără a ne vedea familiile. Unii băieţi au devenit părinţi şi nu au putut fi prezenţi la naşterea copiilor lor, lucrul cel mai important în viaţă.

Suntem amândoi în finală (n. r. Messi și Neymar). Ştiu că Ney voia să fie aşa, pentru că suntem prieteni şi pentru că îşi dorea ca şi eu să ajung acolo. Va fi foarte echilibrat şi complicat. Suntem foarte fericiţi însă", a punctat Lionel Messi.

Messi vrea cu orice preț un titlu cu Argentina, după ce a pierdut trei finale ale Copa America (2007, 2015, 2016) şi finala Cupei Mondiale din 2014.

Ultimul act al Copa America va avea loc la 10 iulie, pe Stadionul Maracana, între eternele rivale Argentina și Brazilia.