Venirea de vineri a lui Mourinho în capitala Italiei nu a fost de bun augur pentru noul tehnician al lui AS Roma. În aceeași zi, Leonardo Spinazzola, care va fi sub comanda tehnicianului portughez, a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile în semifinala contra Belgiei de la Euro 2020 și va fi indisponibil aproximativ șase luni. Antrenorul portughez a declarat că pierderea este una ”teribilă” pentru el.

Jose MourinhoFoto: Julian Finney / AFP / Profimedia

Jucătorul în vârstă de 28 de ani s-a accidentat în minutul 79 al meciului de la Munchen câștigat de Italia în fața Belgiei, scor 2-1.

"Este o pierdere teribilă pentru Italia, dar imaginaţi-vă ce pierdere este pentru mine, care nu-l voi avea la dispoziţie timp de aproximativ şase luni", a declarat Mourinho pentru TalkSport.

"Emerson Palmieri (Chelsea, înlocuitorul său la echipa naţională) este un bun jucător, cu experienţă. Dar Spinazzola a jucat de o manieră incredibilă de la debutul Euro 2020", a spus Mourinho.

Jose Mourinho, fostul antrenor al lui Tottenham, revine în Italia după 11 ani de la tripla reuşită cu Inter Milano - Liga Campionilor, Serie A şi Cupa Italiei. Tehnicianul portughez se află în carantină înainte de începerea antrenamentelor.

"Suntem dezolaţi pentru pierderea lui Spinazzola pentru câteva luni, dar acesta este fotbalul şi trebuie să fim pregătiţi să începem antrenamentele", a explicat Mourinho potrivit Agerpres.

Chiar și cu Spinazzola accidentat, Squadra Azzurra a învins Belgia și va juca contra Spaniei, marți, pe Wembley, în semifinalele Euro 2020.