Italia și Belgia nu au dezamăgit: cele mai în formă echipe de la Euro 2020 au oferit un meci spectaculos la Munchen. Reprezentativa pregătită de Roberto Mancini s-a impus cu 2-1 și va întâlni Spania în semifinalele competiției.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barella ('31) și Insigne ('44) au înscris pentru Italia, în timp ce Lukaku ('45+2) a marcat pentru Belgia.

Italia a înscris și în minutul 13, prin Bonucci, dar reușita a fost anulată din cauza unei poziții de ofsaid în care se afla Chiellini.

Pentru un loc în marea finală, Italia se va confrunta cu Spania pe Wembley (Londra), marți, de la ora 22:00.

Spania, în semifinale după ce a învins Elveția la loviturile de departajare

Au evoluat echipele:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier (Chadli '69/Praet '74), Tielemans (Mertens '69), Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Lukaku, Doku. Selecţioner: Roberto Martinez

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson '79) - Barella, Jorginho, Verratti (Cristante '74)- Chiesa (Toloi '90) Immobile (Belotti '74), Insigne (Berardi '79). Selecţioner: Roberto Mancini.

Arbitrul confruntării a fost slovenul Slavko Vincic, ajutat de conaţionalii săi Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic. Arbitru de rezervă a fost argentinianul Fernando Andres Rapallini.

Desfășurarea partidei dintre Italia și Belgia:

'90 Berardi nu respectă distanța în momentul în care De Bruyne execută lovitura liberă și italianul primește cartonaș galben.

'84 Doku ia pe cont propriu o acțiune, driblează mai mulți adversari, dar șutul său de la marginea careului trece puțin peste poartă.

'79 Spinazzola, unul dintre italienii remarcați la acest turneu final, a fost scos cu targa de pe teren după ce s-a accidentat.

'70 Mertens aduce mingea până în careu, pasează pentru Chadli, centrarea acestuia este deviată și Lukaku și Thorgan Hazard nu pot înscrie.

'61 Ratare incredibilă a Belgiei! De Bruyne pasează în fața porții, mingea trece prin fața mai multor adversari și ajunge la Lukaku, dar șutul acestuia este blocat cu șoldul de Spinazzola.

'45+2 Lukaku înscrie cu un șut pe centrul porții, Donnarumma a sărit în dreapta: Belgia vs Italia 1-2.

'45 Penalty pentru Belgia! Doku a fost împins în careu de Di Lorenzo.

'43 Insigne înscrie cu o execuție marcă înregistrată: șut la colțul lung, din afara careului. Plonjonul lui Courtois a fost inutil: Belgia vs Italia 0-2.

'31 Alderweireld pierde mingea, Verratti pasează pentru Barella, acesta se descurcă perfect în careu și înscrie cu un șut la colțul lung: Belgia vs Italia 0-1.

'27 Șutul lui Insigne nu prinde cadrul porții.

'26 Lukaku face câteva "biciclete", trage surprinzător la colțul lung, dar Donnarumma se întinde și respinge.

'22 De Bruyne șutează la colțul lung din afara careului, dar Donnarumma plonjează superb și respinge.

'13 Chiellini deviază, mingea ajunge la Bonucci și acesta o împinge în poartă. Reușita a fost anulată de VAR: Chiellini se afla în ofsaid.