​Autorităţile germane le recomandă suporterilor Mannschaft-ului să nu călătorească la Londra pentru a asista la partida cu Anglia, din optimile de finală ale EURO 2020, programată marţi, 29 iunie, din cauza riscului pe care îl reprezintă răspândirea ridicată a variantei Delta a coronavirusului în Marea Britanie, informează EFE.

WembleyFoto: Jed Leicester/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Din punct de vedere epidemiologic, nu mi se pare o idee bună", a declarat preşedintele Comisiei Permanente pentru Vaccinare, Thomas Mertens, pentru cotidianul Schwabische Zeitung.

Mertens a criticat, de asemenea, planurile de creştere a capacităţii stadionului Wembley din Londra pentru semifinalele şi finala Campionatului European.

În orice caz, pentru fanii germani o deplasare la Londra pentru optimile de finală pare destul de complicată, din cauza diferitelor restricţii, atât în Germania, cât şi în Regatul Unit.

Pentru a merge la stadion, un suporter ar trebui să aibă un test PCR negativ înainte de călătorie, apoi să petreacă cinci zile în carantină la Londra, timp în care ar trebui să prezinte alte două teste negative înainte de a putea avea acces pe stadion.

La întoarcerea în Germania, el va trebui, de asemenea, să petreacă 14 zile în carantină, de la care nu se va putea sustrage cu un test negativ.

Regula se aplică şi celor vaccinaţi, precum şi persoanelor care şi-au revenit după infectarea cu coronavirus, informează Agerpres.