Ministrul Tineretului şi Sportului a felicitat, joi, echipa națională a Ungariei pentru parcursul de la Campionatul European de fotbal. De asemenea, Eduard Novak și-a exprimat nemulțumirea față de situația în care se află fotbalul românesc.

HotNews.roFoto: Hotnews

"​Aș dori să felicit echipa națională a Ungariei pentru parcursul fabulos de la EURO 2020. Mă bucur pentru ei și pentru că demonstrează faptul că se poate intra în liga mare a fotbalului dacă există organizare în acest sens. Îmi doresc ca și FRF să analizeze foarte serios situația fotbalului românesc, să identifice problemele și să găsească soluțiile de a le rezolva. Consider că locul nostru ar trebui să fie stabil în finalele competițiilor mari", a scris Eduard Novak, pe Facebook.

Ungaria s-a aflat la doar câteva minute distanță de o calificare incredibilă în optimile Campionatului European de fotbal. După ce a obținut două puncte în "grupa morții", selecționerul Marco Rossi a declarat că echipa sa va intra în istoria fotbalului maghiar.

În luna februarie, ministrul Eduard Novak a anunțat că pregătește o strategie a sportului românesccare se va inspira din modelele de succes, în special din cel al Ungariei.

În ultimii ani, autoritățile din Ungaria au făcut investiții importante în infrastructura sportivă și au construit numeroase baze sportive, stadioane, săli de sport și bazine de înot. De asemenea, au investit bani în infrastructura sportivă a comunităților de maghiari de peste hotare, inclusiv din Ardeal.

Practic, Ungaria este una dintre țările europene care alocă sumele cele mai mari din PIB pentru sport și activități recreative. Investițiile se realizează în baza unei strategii pe termen lung care nu se schimbă în funcție de guvernare și care pune accentul, în egală măsură, pe sportul de performanță și pe sportul de masă.