Ungaria s-a aflat la doar câteva minute distanță de o calificare incredibilă în optimile Campionatului European de fotbal. După ce a obținut două puncte în "grupa morții", selecționerul Marco Rossi a declarat că echipa sa va intra în istoria fotbalului maghiar.

Marco RossiFoto: Pavel Golovkin / AFP / Profimedia

Marco Rossi, după Germania vs Ungaria 2-2:

  • "Este incredibil că noi suntem dezamăgiți după un rezultat de 2-2 la Munchen, iar germanii sărbătoresc. Acest lucru vorbește de la sine.
  • Jucătorii au luptat ca leii în toate meciurile și au făcut toată țara mândră. Nu ne-a fost teamă de numele mari pe care le-am întâlnit, am luptat umăr la umăr cu toată lumea. Nimeni nu se poate plânge de performanța noastră sau de atitudine.

  • Am fost foarte aproape de o calificare care nu ar fi fost doar istorică, ar fi fost incredibilă, aproape de neimaginat. Dar, din păcate, chiar şi în cele mai frumoase basme pot exista finaluri mai puţin fericite şi aşa a fost în seara asta.
  • Acestea fiind spuse, sunt foarte mândru de jucătorii mei. Ştiu că dintr-o perspectivă tehnică nu suntem una dintre cele mai bune echipe din lume, dar din orice altă perspectivă suntem. Tactic, modul în care ne ajutăm reciproc, luptăm şi dovedim sacrificiu mă fac foarte mândru că antrenez această echipă.
  • Suntem dezamăgiţi, am fost foarte aproape, dar am felicitat toată echipa şi le-am spus să ţină capul sus, pentru că peste două luni se reiau calificările la Cupa Mondială.
  • Aş provoca pe oricine să spună că jucând împotriva acestor echipe ar fi putut crede că putem obţine vreun punct. Dar am obţinut două puncte, am remizat împotriva Franţei şi, aici, împotriva Germaniei. Cred că acestea vor intra în istoria recentă a fotbalului maghiar" - Marco Rossi.

Germania s-a chinuit în fața Ungariei, a fost condusă aproape pe toată durata partidei, dar a egalat în minutul 84 (2-2) și s-a calificat în optimile Campionatului European de fotbal.

Rezultatele înregistrate miercuri:

Germania vs Ungaria 2-2

Au marcat: Havertz '66, Goretzka '84 / Szalai '11, Schafer '68

Portugalia vs Franța

Au marcat: Ronaldo '31, '60 (ambele penalty) / Benzema '45+2 (penalty), '47

Clasament final Grupa F:

1. Franța (4-3 golaveraj) 5 puncte

2. Germania (6-5) 4

3. Portugalia (7-6) 4

4. Ungaria (3-6) 2.