La sfârșitul săptămânii trecute, UEFA amenința guvernul Marii Britanii că va muta finala Euro-2020 la Budapesta dacă oficialii englezi mențin carantina pentru 2.500 de invitaţi ai forului european. Se pare că UEFA a revenit la sentimente mai bune și susține că nu mai are în plan mutarea meciurilor de pe Wembley.

WembleyFoto: Jed Leicester/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

UEFA anunţase vineri că are un plan de urgenţă pentru mutarea finalei de pe Wembley, în cazul în care Marea Britanie nu va fi de acord să facă o excepţie de la regulile privind carantina pentru fanii veniţi din străinătate.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat tot vineri că prioritatea sa este ''sănătatea publică'', nu menţinerea semifinalelor şi finalei EURO 2020 pe Wembley.

"UEFA, Federaţia engleză de fotbal şi autorităţile din Anglia lucrează împreună cu succes pentru găzduirea semifinalelor şi finalei EURO 2020 pe Wembley şi nu există planuri pentru schimbarea locului de disputare a acestor jocuri", a precizat un purtător de cuvânt al UEFA într-un comunicat difuzat marţi redat de Reuters.

Stadionul Wembley urmează să găzduiască semifinalele şi finala turneului european de pe 6, 7 și respectiv 11 iulie.

Premierul italian Mario Draghi a declarat luni că este în favoarea găzduirii finalei la Roma, mai degrabă decât într-o ţară în care "numărul infectărilor creşte rapid".

Regatul Unit a înregistrat un număr record de 10.633 de noi cazuri de coronavirus şi cinci decese în cursul zilei de luni, ajungând la un total de 4,63 milioane de cazuri confirmate şi 127.976 de decese în total, conform Agerpres.

Anglia trebuia să găzduiască și finala Ligii Campionilor, dar oficialii guvernamentali şi federaţia engleză nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la scutirea de carantină pentru sponsori, VIP şi reprezentanţi ai deţinătorilor de drepturi.