Ministerul brazilian al sănătății a ridicat numărul cazurilor de Covid-19 legate de Copa America la 52, dintre care 33 de jucători și personal al echipelor. Ministerul a comunicat marți că numărul include 19 muncitori angajați pe durata turneului, informează ESPN.

HotNews.roFoto: Hotnews

În comunicat se spune că toți cei 19 muncitori testați pozitiv sunt la Brasilia, unde Brazilia a învins Venezuela cu 3-0 în deschiderea turneului. Echipa vizitatoare fusese lovită de 12 cazuri de Covid-19 printre jucători și personal tehnic.

Brazilia a fost soluția de ultim moment pentru găzduirea campionatului continental cu 10 participante, deși țara avea al doilea cel mai mare număr din lume de decese cauzate de coronavirus, 490.000.

Președintele Jair Bolsonaro s-a oferit să organizeze turneul în Brazilia după ce Argentina și Columbia au renunțat acum numai două săptămâni. El este un critic al măsurilor de distanțare socială și afirmă că impactul economic al carantinei generale ucide mai mult decât virusul.

Ministerul brazilian al sănătății a anunțat că au fost efectuate până acum 3.045 de testări Covid-19 la Copa America.

Luni, unul dintre preparatorii fizici ai naționalei din Peru a fost testat pozitiv la Lima. Nestor Bonillo nu va mai merge în Brazilia. Nu se știe dacă el se numără printre cazurile confirmate de ministerul sănătății brazilian.

Și în weekend au fost confirmate cazuri de Covid-19 la echipele participante.

Columbia a anunțat că asistentul tehnic Pablo Roman și fizioterapeutul Carlos Entrena au virusul. Venezuela anunțase că a chemat de urgență 15 noi jucători după ce opt fuseseră testați pozitiv la sosirea în Brazilia.

Și trei membri ai personalului tehnic fuseseră infectați. Trei jucători și un antrenor ai Boliviei au virusul.