Grupa F de la Euro 2020 a fost denumită una a "morții", în ea găsindu-se trei naționale care au cucerit deja trofeul. Fără discuție, meciul zilei de 15 iunie este cel dintre Franța și Germania, un duel care poate fi oricând finală la Campionatul European de fotbal.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Ungaria vs Portugalia (ora 19:00) LiveBLOG HotNews.ro, în direct ProTV

Ungaria, una dintre țările gazdă ale Euro 2020, a nimerit în cea mai grea grupă posibilă de la turneul final european. În meciul de debut, maghiarii vor da peste campioana en-titre, Portugalia.

Meciul de pe Puskas Arena are o favorită certă, dar ungurii vor încerca să furnizeze una dintre primele mari surprize ale competiției.

Ungaria și Portugalia s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul timpului, înregistrându-se o remiză și două victorii ale lusitanilor. Golaveraj 9-4 pentru portughezi.

Arbitrul disputei va fi Cuneyt Cakır, acesta fiind ajutat de asistenții Bahattin Duran și Tarik Ongun (toți Turcia).

Echipe probabile

Ungaria: Gulacsi - Fiola, Orban, Attila Szalai, Lovrencsics - Kleinheisler, Adam Nagy, Schafer, Holender - Roland Sallai, Adam Szalai.

Portugalia: Rui Patricio - Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, William, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota.

Franța vs Germania (ora 22:00) LiveBLOG HotNews.ro, în direct ProTV

Duelul din faza grupelor poate fi oricând o finală de Campionat European. Franța este marea favorită a întrecerii din vara acestui an, în timp ce Germania este printre pretendentele la câștigarea trofeului la orice competiție ia parte.

Cocoșii galici au patru victorii în ultimele cinci partide disputate (și o remiză), în timp ce nemții au trei victorii, o remiză și o înfrângere. Specialiștii o dau ușor favorită pe Franța.

Duelul de pe Allianz Arena (Football Arena Munchen) va fi arbitrat de Carlos del Cerro Grande, acesta fiind ajutat de Juan Carlos Yuste și Roberto Alonso Fernandez (toți din Spania).

Echipe probabile

Franţa: Llrois - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Pogba, Kante, Rabiot, Tolisso - Griezmann, Mbappe.

Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rudiger - Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens -Havertz, Muller, Gnabry.