Clubul Chelsea Londra a anunțat că i-a prelungit contractul tehnicianului Thomas Tuchel până în 2024, ca urmare a sezonului bun reușit de acesta pe banca londonezilor. ​

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

„Chelsea este foarte bucuroasă să confirme că, în urma triumfului echipei în Champions League, contractul lui Thomas Tuchel a fost extins cu încă doi ani”, a anunțat clubul englez pe site-ul oficial.

Cand l-a înlocuit pe Frank Lampard, în ianuarie, Tuchel a semnat un contract pe 18 luni şi acesta dorea o extindere până în 2023. De la venirea lui pe Stamford Bridge, Chelsea a reușit clasarea pe locul 4 în campionat, cucerirea Champions League şi câştigarea Cupei Angliei.

După cucerirea Ligii Campionilor, Tuchel și Roman Ambramovic au avut prima discuție de la instalarea tehnicianului, iar antrenorul s-a arătat optimist în privința viitorului său în Premier League.

„Nu îmi pot imagina o mai bună ocazie pentru semnarea prelungirii contractului. Sunt recunoscător și fericit să fiu în continuare parte din familie. Suntem abia la început și privesc cu optimism spre următorii pași pe care îi avem de făcut”, a declarat Tuchel după prelungirea contractului.

În cele 30 de meciuri disputate de când este pe banca londonezilor, Chelsea a reușit 19 victorii și doar 5 înfrângeri.