Sergio Ramos, căpitanul Spaniei, nu a fost inclus în lotul naționalei pentru Euro 2020. Titular în doar două meciuri din La Liga în 2021, fundașul a fost lăsat acasă de selecționerul Luis Enrique.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ramos conduce clasamentul selecțiilor la națională, având 180 și fiind al optulea cel mai bun marcator al Spaniei.

Fundașul a fost titular în nouă din cele zece meciuri din grupele de calificare la Euro 2020, dar a fost lăsat în afara lotului de selecționerul Luis Enrique.

Sergio Ramos a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi în ianurie și a jucat foarte puțin în actualul sezon, bifând doar 21 de apariții în toate competițiile.

„A fost o decizie foarte dificilă, dar Ramos nu a reușit să joace sau să se antreneze în ultima perioadă", și-a motivat decizia Luis Enrique într-o conferință de presă, după ce a anunțat lotul pentru Euro 2020.

Deși UEFA a permis echipelor un lot de 26 de jucători pentru Euro 2020, Enrique a decis să convoace doar 24, conform Daily Mail.

Fundașul centrul al lui Manchester City, Aymeric Laporte, a fost inclus în echipă după ce a fost naturalizat de Spania, el fiind născut la Agen, în Franța.

Coechipierul său, Eric Garcia, a fost și el convocat, în ciuda faptului că a fost titular în doar o partidă din sezonul tocmai încheiat de Premier League.

Cum arată lotul Spaniei de la Euro 2020:

Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sanchez (Brighton)

Fundaşi: Cesar Azpilicueta (Chelsea Londra), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Eric Garcia, Aymeric Laporte (ambii Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Mijlocaşi: Rodri Hernandez (Manchester City), Sergio Busquets, Pedri Gonzalez (ambii FC Barcelona), Thiago Alcantara (FC Liverpool), Koke Resurreccion (Atletico Madrid), Fabian Ruiz (SSC Napoli)

Atacanţi: Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Alvaro Morata (Juventus Torino), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain).

Spania face parte din Grupa E, alături de Suedia, Polonia şi Slovacia. Meciurile sunt programate la Sevilla şi Sankt Petersburg.