Revin fanii - Ghidul spectatorilor la finala Cupei României: Astra Giurgiu vs CS U Craiova

de Red. Sport     HotNews.ro
Vineri, 21 mai 2021, 17:21 Sport | Fotbal


Cupa Romaniei
Foto: frf.ro
Federația Română de Fotbal a anunțat, pe site-ul oficial, ce au voie și ce nu fanii care vor asista la finala Cupei României, Astra Giurgiu vs CS U Craiova. Meciul va avea loc la Ploiești, pe Stadionul "Ilie Oană".
De știut
 • Astra Giurgiu vs CS U Craiova va avea loc sâmbătă, de la ora 20:30, urmând să fie LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Telekom și LookTV.

Obligațiile spectatorilor:

– Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.

– Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces, actele de identitate și documentele medicale stipulate în legislația recentă referitoare la COVID-19; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

La punctele de acces în stadion, în zona turnichetelor, spectatorii vor intra în stadion câte unul, având obligația să păstreze distanța minimă de 1,5 metri unul în spatele celuilalt pe tot traseul de acces.

– Să nu introducă în incinta Stadionului „Ilie Oană” niciun fel de inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise doar steagurile celor două finaliste arborate pe suport din material plastic.

Nu sunt acceptate bannerele de dimensiuni mari care obturează vizibilitatea.

– Să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

– Să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la meciul respectiv.

Spectatorilor le este permis accesul în arenă doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4.

– Să nu pătrundă în incinta stadionului „Ilie Oană” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice.

– Să ocupe locul înscris pe bilet și să respecte înscrisurile de pe scaunele pe care este interzis a se sta.

– Să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate în spatele Tribunei Sud/a II-a și în spatele peluzelor.

– Să nu escaladeze gardul care delimitează suprafața de joc și nici gardurile interioare de separare a sectoarelor.

– Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

– Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

– Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.

– Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

– Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

– Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

– Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.

– Să nu folosească dispozitive cu laser.

Să poarte masca de protecție impusă de legislația sanitară în vigoare, dar să nu îşi ascundă faţa cu alte articole sau accesorii cu intenția de a împiedica identificarea.

– Să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

– Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

– Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)

– Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele.

– Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

– Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

Coregrafia pregătită de grupurile de suporteri ale celor două echipe va fi aprobată de către delegatul de joc, la ședința de organizare care va avea loc la ora 10:30, la stadionul ”Ilie Oană”.

În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în stadionul „Ilie Oană” următoarele:

 • tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.
 • arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
 • dipozitive de șocuri electrice.
 • orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
 • cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
 • aparate foto profesionale și/sau camere de filmat profesionale.
 • umbrele.
 • vuvuzela.
 • tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.
 • animale de companie.

La jocul Astra – Universitatea Craiova, accesul copiilor de orice vârstă în stadionul „Ilie Oană” se va face pe baza biletului de acces.

Minorii sub 14 ani au acces în stadion doar însoțiți de o persoană majoră.

În conformitate cu Protocolul încheiat între organizator și Primăria Ploiești, în ziua jocului, pe străzile Stadionului, Alexandru Vlahuță, Mihai Bravu, Latină, George Topârceanu, Sportului, 1 Mai și Artei traficul auto va fi restricționat total (închis), în intervalul orar 15:00-24:00.

Porțile stadionului „Ilie Oană” se vor deschide la ora 17:30.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

483 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by