Fondatorul Spotify, Daniel Ek, susține că oferta sa de preluare a clubului Arsenal Londra a fost refuzată de familia Kroenke.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Ek a postat un mesaj pe Twitter în acest sens:

  • „Săptămâna aceasta, li s-a făcut o ofertă lui Josh Kroenke şi bancherilor săi, care a inclus o participaţie a fanilor la capital, reprezentarea acestora în consiliul de administraţie şi o (n.r. - care oferă un drept de veto titularului) acordată suporterilor.
  • Familia Kroenke şi bancherii lor ne-au răspuns că nu au nevoie de bani.
  • Respect decizia lor, dar rămân interesat şi disponibil dacă această situaţie va evolua într-o zi”.

Fanii echipei de pe Emirates au cerul patronilor actuali să plece, după ce Arsenal devenise una dintre echipele fondatoare ale noului proiect al Super Ligii, ințiativă ce până la urmă a eșuat.

Stan Kroeke anunțase că Arsenal nu este de vânzare și că nu vor asculta nicio ofertă din partea unor posibili cumpărători, rămânând "sută la sută angajaţi" faţă de gruparea din Premier League.

Se pare că familia Kroeke se menține pe poziții și nu vrea să audă de vânzarea clubului. Recent, miliardarul suedez Daniel Ek, fondatorul Spotify, a anunţat că a ofertat familia Kroeke pentru achiziționarea clubului Arsenal. Acesta i-ar aduce în poziții de conducere pe Thierry Henry, Dennis Bergkamp și Patrick Vieira, legende ale ”tunarilor”.

În prezent, pe locul 9 în Premier League, cu două etape rămase din acest campionat, Arsenal ar putea înregistra cea mai slabă clasare din sezonul 1994/95 (locul 12 atunci).

De 13 ori campioană, ultima dată în 2004, şi de 14 ori câştigătoare a Cupei Angliei, gruparea londoneză poate rata prezența în cupele europene în sezonul viitor, o premieră în ultimii 25 de ani.