Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) nu va participa la Euro 2020 din cauza unei entorse la genunchiul stâng.

Zlatan IbrahimovicFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

„Am vorbit cu Zlatan care, din păcate, mi-a spus că accidentarea îl împiedică să participe la Euro 2020 în această vară”, a declarat selecţionerul Suediei, Janne Andersson.

Zlatan s-a accidentat în urmă cu o săptămână la genunchiul stâng și va fi supus unui tratament special timp de şase săptămâni, potrivit AFP citat de Agerpres.

În vârstă de 39 de ani, Zlatan a revenit la prima reprezentativă a ţării sale după aproape cinci ani de când şi-a anunţat retragerea.

La Euro 2020 (11 iunie-11 iulie), Suedia întâlnește Spania pe 14 iunie, apoi Slovacia pe 18 şi Polonia pe 23.

Jucătorul vedetă al lui AC Milan a părăsit terenul în repriza secundă a meciului cu Juventus, câştigat săptămâna trecută de rossoneri la Torino (3-0).

Atacantul, în vârstă de 39 ani, s-a accidentat în timp ce încerca să controleze mingea, într-un duel cu fundaşul olandez Matthijs de Ligt de la Juventus, după aproape o oră de joc. El a fost înlocuit la scurt timp, acuzând dureri la genunchi, dar a rămas pe marginea terenului, bandajat fiind.

Ibrahimovic, care şi-a prelungit recent contractul cu AC Milan până în iunie 2022, era unul dintre starurile aşteptate la Euro 2020.