​UEFA a decis să compenseze faptul că oraşul Istanbul este privat a doua oară consecutiv de finala Ligii Campionilor. Astfel, metropola de pe Bosfor a primit Supercupa Europei şi finala Ligii Campionilor din 2023, informează dailymail.co.uk, care citează presa turcă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ediţia din 2023 a finalei LC era programată la Munchen, iar Supercupa Europei din acest an, la Belfast, la 11 august.

Stadionul Vodafone Park din Istanbul, care este "casa" echipei Besiktas, a găzduit finala Supercupei îin 2019, în care Liverpool s-a impus în faţa formaţiei Chelsea la penaltiuri, scor 5-4, după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 2-2.

Turcia înregistrează o creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, ajungând la o medie de 15.000 pe zi.

Finala Ligii Campionilor dintre Chelsea şi Manchester City va avea loc în Portugalia, la Porto, cu 6.000 de fani de fiecare club autorizaţi să se afle în tribune, a stabilit UEFA.

Jocul din 29 mai a fost mutat de la Istanbul la Porto din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus.

Portugalia se află pe lista verde a Marii Britanii, astfel încât jucătorii şi fanii pot participa fără a fi nevoie să efectueze o carantină la întoarcerea acasă. Turcia este pe lista roşie.

Este al doilea an la rând în care finala are loc în Portugalia, după ce anul trecut, în plină pandemie, s-a jucat la Lisabona, informează News.ro.