Selecționerul României, Mirel Rădoi, a susținut o conferință de presă miercuri, pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor înainte de acțiunile echipei naționale din luna iunie. Tehnicianul a dezvăluit, printre altele, cine crede că ar fi cel mai bun înlocuitor al său.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

Mirel Rădoi, despre demisia sa

  • „S-a plecat de la acea întrebare de la flash interviu dacă am în cap intenţia de a demisiona şi am zis că în mintea mea este şi această situaţie.
  • Am avut câteva discuţii sincere cu federaţia în care le-am explicat ceea ce s-a întâmplat, care sunt soluţiile pentru viitor şi le-am spus că în momentul în care ajungem la o idee comună şi anume că nu mai au încredere în staful nostru, în ideile noastre, în acest proiect, nu vom sta să ne legăm de nicio clauză”.
  • Cât despre raportul de acțiune pentru conducerea federației: „Raportul este făcut, am avut o discuţie cu federaţia, le-am spus că acel raport nu va fi făcut public, decât dacă vor dori după plecarea mea de la echipa naţională. E un raport de acţiune în care explicăm toate motivele, începând de la selecţie. Este gata şi va fi pus la dispoziţia federaţiei, dar nu va fi făcut public”.

Despre cel mai bun înlocuitor al său

  • „Se poate întâmpla orice şi, în momentul în care eu aş renunţa, Cosmin Olăroiu cred că ar fi cea mai bună variantă. Oricine ar veni va avea tot ceea ce ne cere ca nivel de informaţii, materiale, tot ce s-a lucrat...”, a spus Rădoi.
  • El a menţionat că nu regretă faptul că a ales să fie selecţioner: „Nu am niciun regret şi m-am tot gândit şi am luat fiecare antrenor din 2000 şi nu a existat niciunul care să nu fie atacat, indiferent de performanţe. E un post vizat de foarte mulţi antrenori. Cine nu ar veni? Nu cred că este cineva care să spună: Nu vreau”.

Despre lotul pentru Jocurile Olimpice

  • „Îmbucurător pentru noi este că atât jucătorii din România cât şi cei din străinătate vor să participe la JO.
  • Din păcate nu depinde de ei şi avem câteva refuzuri deja de la cluburi. Sunt patru jucători pe care cluburile au refuzat din prima să îi lase. De afară.
  • Rămâne un moment unic, suntem prezenţi după 57 de ani. Va trebui să ne prezentăm ca şi cum am fi obişnuiţi cu această competiţie. Indiferent cine va fi prezent, trebuie să-şi reprezinte ţara, indiferent dacă mai are sau nu meci internaţional”.

De știut:

  • Naționala României de seniori joacă pe 2 iunie acasă cu Georgia, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, iar pe 6 iunie în deplasare, cu Anglia, la Middlesbrough, meciurile fiind amicale.