Fostul internaţional Erik Lincar a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Cluj, a anunţat clubul de liga a doua pe site-ul său oficial.

Erik LincarFoto: csconcordia.ro

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani vine la "U" Cluj după ce a antrenat echipe precum Turris Turnu Măgurele, Academica Clinceni, Universitatea Craiova sau Concordia Chiajna.

"Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă precum Universitatea Cluj, o echipă iubită în întreaga Românie şi îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1", a declarat noul antrenor al echipei clujene.

Născut în Oradea, Erik Lincar a debutat ca fotbalist în prima ligă din România la Steaua Bucureşti în 1997. El a ajuns la formaţia din Ghencea după ce şi-a făcut junioratul la Girondins de Bordeaux. La primul sezon ca fotbalist profesionist a câştigat titlul de campion. În 2002, după ce a cucerit încă o cupă şi un titlu în România, Erik Lincar a fost transferat de Panathinaikos Atena. Pentru Pao a bifat zece meciuri. Fostul mijlocaş a ajuns în 2005 la Amkar Perm. Pentru echipa din Rusia a strâns 31 de jocuri şi a înscris două goluri. A revenit în România un an mai târziu la FC Naţional Bucureşti.

Erik Lincar şi-a început cariera de antrenor în 2009 la Inter Clinceni, în Liga a III-a, după ce a mai fost antrenor secund la Prefab Modelu (Liga a II-a) şi Sportul Studenţesc (Liga I). A fost pe banca altor echipe de Liga a III-a, precum Callatis Mangalia sau FC Hunedoara, dar şi în Liga a II-a, la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Academica Clinceni sau Luceafărul Oradea. Pe 1 iulie 2018 a preluat-o pe Turris Turnu Măgurele, cu care a obţinut promovarea în a doua divizie.

După o scurtă experienţă la Concordia Chiajna, în al doilea eşalon fotbalistic, s-a întors la Turris pe 1 ianuarie 2020. A calificat echipa în play-off-ul pentru promovare de la finalul stagiunii trecute, Turris ocupând a treia poziţie în clasament înainte ca pandemia să întrerupă desfăşurarea campionatului. La finalul celor cinci etape din play-off, Turris s-a clasat pe locul al patrulea şi a acumulat cu un punct mai puţin decât CS Mioveni, echipa care s-a calificat la baraj.

Lincar îl înlocuieşte la ''U'' Cluj pe Costel Enache, care şi-a reziliat luni contractul după ce a ratat promovarea în Liga I, transmite Agerpres.