​FC Voluntari anunţă că a semnat un contract, până la finalul sezonului 2021/2022, cu antrenorul Liviu Ciobotariu. El îl înlocuieşte pe Bogdan Andone.

Foto:

"Tehnicianul în vârstă de 50 de ani îi va avea în componenţa staff-ului său pe Adrian Iordache (antrenor secund), Alessandro Caparco (antrenor cu portarii) și Lucian Păun (preparator fizic).

Născut pe 26 martie 1971 la Ghimpaţi, Liviu Ciobotariu a jucat în cariera fotbalistică pe postul de fundaş central.

Primul său club a fost Progresul Bucureşti, pentru care a debutat în 1989, când echipa evolua în Divizia C. În 1992, a avut o contribuţie importantă la revenirea "Bancarilor" în primul eşalon al fotbalului românesc, în toamna aceluiaşi an susţinând primul meci în Divizia A. A evoluat timp de nouă sezoane la Progresul, alături de care a atins cele mai mari performanţe ale clubului în campionat, locul doi în ediţiile 1995/1996 şi 1996/1997 şi a jucat în finala Cupei României din 1997.

În 1998 a semnat un contract cu Dinamo Bucureşti, unde a evoluat timp de doi ani şi jumătate. La jumătatea sezonului 1999-2000, Ciobotariu a acceptat oferta venită din partea echipei belgiene Standard Liege care a plătit în schimbul său 1,2 milioane de dolari. În Belgia, a mai evoluat pentru Mons şi Antwerp.

În 2004 a revenit la Dinamo unde şi-a încheiat cariera de fotbalist. A jucat opt meciuri în cupele europene, 5 pentru Progresul şi 3 pentru Dinamo.

La Echipa Naţională a României, Liviu Ciobotariu a evoluat în 32 de meciuri, marcând trei goluri. A debutat în 1997, într-un meci împotriva Macedoniei din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 1998.

A fost în componenţa primei reprezentative la ultimul turneu final de Campionat Mondial - Franţa - 1998.

În cariera de antrenor, Liviu Ciobotariu a mai fost, pe rând, la cârma echipelor: FC Naţional, CS Otopeni, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Tg. Jiu, CF Brăila, Dinamo Bucureşti, CSMS Iaşi, FC Vaslui, FCM Târgu Mureş, Al Faisaly, A-l Ta'ee, FC Botoşani, Echipa Naţională a Libanului şi FC Hermannstadt", se arată într-un comunicat al echipei ilfovene.

Ciobotariu îl înlocuieşte pe Bogdan Andone, care a fost instalat la cârma echipei la sfârşitul lunii decembrie a anului 2020.

Antrenorul în vârstă de 46 de ani a condus echipa în 21 de partide, bilanţul său însumând 6 victorii, 6 rezultate de egalitate şi 9 înfrângeri, informează News.ro.