La doar 48 de ore după ce fotbalul englez a încheiat un boicot asupra rețelelor de socializare, Raheem Sterling, jucătorul lui Manchester City, a fost ținta unui abuz rasist pe Instagram. Platforma pregătește acum un instrument de combatere a fenomenului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii Instagram au declarat pentru Sportsmail că vor lansa în această săptămână uninstrument care să îi ajute pe jucători împotriva mesajelor rasiste îndreptate împotriva lor.

Decizia vine după ce jucătorul lui Manchester City, Raheem Sterling, a fost ținta unui abuz rasist pe Instagram. Deși comentariul a fost șters prompt de angajații companiei, incidentele de acest gen s-au înmulțit în ultima perioadă.

Abuzul asupra lui Sterling a avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce fotbalul englez și-a încheiat boicotul asupra rețelelor de socializare, tocmai ca replică la agresiunile suferite de mai mulți jucători sau personalități ce au legătură cu fotbalul din Anglia.

Purtătorul de cuvând al Facebook, companie care deține și Instagram, a declarat: „Abuzul rasist îndreptat spre Raheem Sterling este inacceptabil și nu dorim asta pe platformele noastre. Am șters comentariul și vom lua măsurile necesare împotriva respectivului profil”.

„Ca parte din munca noastră, în această săptămână vom lansa un instrument care va preveni profilurile de Instagram din a vedea mesajele abuzive ale străinilor. Ne angajăm să menținem comunitatea un loc sigur”, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Daily Mail.

Rețelele de socializare au fost sub o uriașă presiune în ultima perioadăpentru a face mai multe în vederea stopării abuzurilor care au loc în mediul online.