Pe 1 mai 2005, un puști argentinian în vârstă de doar 17 ani intra în lumea mare a fotbalului. Venit în Catalonia de când era doar un copil, Messi reușea acum 16 ani primul său gol la echipa de seniori a Barcelonei.

Primul gol al lui Messi în tricoul BarceloneiFoto: YouTube

Multă lume auzise în 2005 de un puști al Barcelonei care ”vrăjea” mingea, dar puțini știau de ce este capabil.

Cu numărul 30, înlocuindu-l pe legendarul Samuel Eto'o, în minutul 87, Messi intra pe teren și, trei minute mai târziu, reușea să înscrie în poarta lui Albacete.

Securizând victoria cu 2-0 a catalanilor, Messi devenea cel mai tânăr marcator din La Liga. El a fost și cel mai tânăr debutant din La Liga, bifând primul meci în tricoul catalanilor în sezonul 2004-2005 din La Liga.

Pe lângă momentul istoric, rămâne întipărită și furia lui Eto'o atunci când a fost înlocuit cu un puști, camerunezul fiind în cursa pentru trofeul de golgheter.

Înaintând spre zilele noastre, Messi a reușit până acum peste 700 de goluri în toate competițiile, a cucerit 35 de trofee la Barcelona și a câștigat 6 Baloane de Aur.

Ultimul trofeu cucerit de argentinian este Cupa Spaniei, la mijlocul lunii aprilie. În La Liga, Barcelona ocupă locul 3, fiind la egalitate cu Real și la două puncte de liderul Atletico.

Cu toate acestea, viitorul lui Messi pe Camp Nou este incert. Noul președinte al clubului, Joan Laporta, face tot ce îi stă în putere pentru a-l ține pe argentinian în Catalonia, dar Messi pune anumite condiții pentru a rămâne.

Între timp, Manchester City și PSG ”pândesc” orice oportunitate pentru a-l atrage pe starul ajuns la 33 de ani.

Primul gol al lui Messi în tricoul Barcelonei: