Viitorul lui Lionel Messi la FC Barcelona a fost învăluit în controverse și mister încă din vara anului trecut, când argentinianul a anunțat conducerea în scris că vrea să plece. Acum, Messi pune trei condiții clubului condus de noul președinte Joan Laporta pentru a rămâne și după vara acestui an.

Lionel MessiFoto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Contractul lui Messi expiră pe 30 iunie 2021 și viitorul acestuia este încă incert. În vara anului trecut, argentinianul anunțase conducerea Barcelonei că vrea să plece, dar până la urmă a hotărât să mai rămână și în sezonul 2020-2021 (obligat de contract).

În prezent, plecarea lui Messi nu mai este atât de sigură. Deși cluburi precum PSG sau Manchester City îl vor, argentinianul i-a setat noului președinte catalan Laporta trei cerințe pentru a rămâne la Barcelona, potrivit Eurosport Spania.

Jurnalistul Eurosport Spania, Fermin de la Calle, susține că prima cerință a lui Messi este semnarea unui ”jucător de marcă” de către formația catalană, înainte ca argentinianul să-și reînnoiască contractul.

A doua cerință este ca gruparea să pună mai mult accent pe tânăra generație, în timp ce ultima doleanță a starului este să existe o mai bună comunicare între figurile cheie din clubul catalan.

După un start slab de sezon, Barcelona a reintrat în lupta pentru titlu, ocupând locul 2 în La Liga, la 4 puncte în spatele liderului Atletico Madrid.

Mare parte din revenirea Barcelonei se datorează lui Messi, care a reușit 23 de goluri în actuala stagiune din La Liga. Barcelona a fost totuși eliminată de PSG în optimile Champions League, scor 5-2 la general. Echipa catalană este calificată în finala Cupei Spaniei, unde va juca contra lui Atletic Bilbao, pe 17 aprilie.