FC Argeș a reușit să obțină licența pentru a evolua în sezonul următor al cupelor europene. Conform noului sistem de desfășurare din Liga 1, argeșenii păstrează șanse de a obține un loc de a putea evolua în competițiile organizate de UEFA.

FC ArgesFoto: Facebook

„Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga I. În paralel cu licenţa pentru Liga I am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor”, a declarat Vasile Popa, responsabilul clubului FC Argeş cu licenţierea.

Au fost ceva emoţii întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga I pentru acordarea acestei licenţe. UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out”, a adăugat Popa.

„A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale", a mai spus responsabilul argeșean.

Potrivit noului sistem de desfăşurare al Ligii I, primele două clasate din play-out vor susţine un meci de baraj, iar învingătoarea va juca împotriva ultimei echipe din play-off pentru un loc de cupă europeană, potrivit News.ro.

Au mai oținut licența pentru cupele europene: FCSB, FC Botoşani, U Craiova 1948 Club Sportiv SA, Chindia Târgovişte, FC Viitorul, Sepsi, CFR Cluj, Astra Giurgiu și Dinamo.

De asemenea, clubul de fotbal feminin Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj a solicitat şi primit licenţa UEFA WCL.

FC Argeş ocupă în prezent locul doi în clasamentul play-out-ului, după trei meciuri jucate. Argeșenii au acumulat 27 de puncte, fiind la două puncte în spatele Chindiei Târgoviște și la două în fața celor de la UTA Arad.