Ladislau Boloni, 68 de ani, va pleca de pe banca lui Panathinaikos la finalul play-off-ului din Grecia, susține presa elenă. Decizia a venit după rezultatele slabe ale echipei, aceasta având șanse minime de a mai prinde un loc de cupă europeană.

Ladislau BoloniFoto: VIRGINIE LEFOUR / AFP / Profimedia

Potrivit cotidianului grec Sportime, patronul Giannis Alafouzos a luat decizia ca Boloni să părăsească Panathinaikos după ultima etapă din play-off-ul campionatului Greciei, pe 16 mai. Finanțatorul a catalogat decizia ca „definitivă și irevocabilă”.

După ce a fost concediat de Gent la doar trei săptămâni de la prezentare, Boloni a semnat pe 19 octombrie 2020 cu Panathinaikos, un contract valabil până în 2022.

Motivul pentru care Boloni este forțat să plece este reprezentat de rezultatele slabe înregistrate de echipă. În ultimele trei meciuri, Panathinaikos a pierdut cu Olympiakos și Aris, înregistrând și un rezultat de egalitate contra lui AEK.

Panathinaikos este pe cinci în campionat, la cinci puncte în spatele lui AEK și la șapte de Aris, ultima ocupantă a podiumului din actualul sezon al campionatului grec. În aceste condiții, este puțin probabil ca echipa lui Boloni să prindă un loc de cupă europeană.

Giannis Alafouzos a demarat deja negocierile pentru aducerea lui Vladan Milojevici, care se află și pe lista lui AEK.

La începutul lui martie, după cinci partide la rând fără victorie, jucătorii i-au cerut lui Boloni să plece. Deși atunci nu a fost demis, se pare că la sfârșitul sezonului va pleca de la Panathinaikos

În 29 de meciuri la echipa greacă, Boloni are un bilanț de 14 victorii și 9 înfrângeri, potrivit gsp.