Dublin ar putea să nu mai organizeze meciurile care i-au fost atribuite pentru Euro 2020. Motivul este reprezentat de faptul că oficialitățile irlandeze nu cred că pot îndeplini una dintre cerințele principale ale UEFA: să aibă cel puțin 25% prezență a spectatorilor pe "Aviva Stadium".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Turneul, amânat din cauza pandemiei de coronavirus, va avea loc în 12 orașe de pe Bătrânul Continent, dar UEFA urmează să ia o decizie vineri cu privire la Munchen, Bilbao și Dublin.

Aceste orașe nu au putut garanta forului fotbalistic faptul că pot permite fani în tribune.

În acest context, Leo Varadkar, prim-ministrul Irlandei, a declarat că consideră că ”iunie este mult prea curând (n.r. pentru a avea fani în tribune)”.

„Cred că dacă vor insista (n.r. UEFA) să fie minim 25% din capacitatea stadionului ocupată, va fi greu să mergem înainte, lucru care este regretabil”, a mai adăugat oficialul irlandez, conform BBC Sport.

În timp ce Irlanda are una dintre cele mai scăzute rate ale incidenței Covid-19 din Europa, guvernul intenționează să redeschidă sectoarele treptat, majoritatea magazinelor urmând să rămână închise cel puțin până în mai, iar hotelurile ar putea fi deschise doar din iunie.

Irlanda, a cărei echipă nu a reușit să se califice pentru Euro 2020, urmează să găzduiască trei meciuri din Grupa E între Polonia, Slovacia și Suedia pe stadionul Aviva din Dublin, începând cu 14 iunie, urmate de un duel din optimi.

Competiţia la care urmează să ia parte 24 de selecţionate, care va dura o lună (11 iunie - 11 iulie 2021), este una dintre cele mai importante surse de venit pentru forul fotbalistic continental şi urmează să se desfăşoare în premieră în 12 oraşe europene şi nu într-o ţară sau cel mult două, ca până acum, pentru a marca şase decenii de la înfiinţarea sa, ideea aparţinându-i fostului preşedinte al UEFA, Michel Platini.

Meciurile din cadrul acestui turneu, amânat cu 12 luni din cauza crizei sanitare mondiale, urmează să aibă loc la Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Copenhaga, Munchen, Roma, Sankt Petersburg, Bucureşti, Budapesta şi Baku, în timp ce semifinalele şi finala sunt programate pe stadionul Wembley din Londra.