Ed Woodward, vicepreședintele clubului Manchester United, va pleca la sfârșitul acestui an de la clubul englez, informează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul vine după ce "diavolii roșii" au fost aspru criticați de proprii fani pentru că au fost de acord să adere la Super Liga Europei.

"Sunt extrem de mândru că am putut să o servesc pe United, a fost o onoare să lucrez pentru cel mai mare club de fotbal în ultimii 16 ani. Ultimele 16 luni au adus atât de multe provocări unice, iar activitatea clubului în comunitate și în întreaga lume în timpul pandemiei Covid-19 a fost eroică. Impactul financiar asupra cluburilor de fotbal a fost sever, dar United a fost unul dintre cele mai robuste și rezistente în fața presiunilor financiare extraordinare", a spus Woodward, într-un comunicat.

Cu doar o zi în urmă, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, l-a acuzat pe Woodward că a acționat precum : "M-a sunat joi seară să-mi spună că este foarte mulţumit şi că susţine pe deplin reforma Champions League. Voia să discute doar despre fair play-ul financiar, când evident semnase deja altceva".

La scurt timp după ce Super Liga Europei a fost anunțată oficial de către Florentino Perez, președintele celor de la Real Madrid și "creierul" competiției, patru dintre cele 12 cluburi fondatoare bat în retragere.

Potrivit TV3 Catalunya, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a asigurat că nu va ratifica aderarea clubului la Super Liga până când nu va avea acordul suporterilor-membri, socios: "Echipa lor, decizia lor".

Şi Atletico Madrid este gata să-şi reconsidere poziţia.

Conform BBC, Chelsea se retrage după ce sute de fani au protestat, marţi, decizie care ar fi urmată şi de Manchester City.

Potrivit Gazzetta dello Sport, o întâlnire de urgență a celor 12 cluburi care au înființat Superliga a fost convocată la ora 00:30 (ora României).