UEFA plănuieşte un răspuns de 7 miliarde de euro la controversata Superligă Europeană, forul de la Nyon intenţionând să creeze o nouă Ligă a Campionilor cu sprijin financiar de la o firmă londoneză.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

După cum a anunţat Bloomberg şi a confirmat RMC Sport, UEFA pregăteşte un răspuns la scară largă în culise, după anunţul creării unei Superligi bogat înzestrate, cu 4-6 miliarde de euro, asigurate de banca americană JP Morgan.

Confederaţia europeană, al cărei şef, Alexander Ceferin, încă nu poate digera trădarea anumitor şefi de club, în ​​primul rând cea a preşedintelui Juventus Torino, Andrea Agnelli, intenţionează să răspundă financiar.

UEFA lucrează în prezent cu Centricus Asset Management, un fond de investiţii britanic cu sediul la Londra, pentru a veni cu o nouă Ligă a Campionilor. Această nouă versiune a celei mai prestigioase competiţii europene ar avea un buget iniţial de aproximativ 4,5 miliarde de euro, care ar putea ajunge până la 7 miliarde de euro, a scris RMC Sport.

Această propunere este luată în considerare în birourile UEFA în colaborare cu cluburile europene care resping Super Liga, inclusiv Bayern München şi PSG, dar şi cu echipele care ar putea renunţa în cele din urmă la ideea de a intra în Super Ligă şi, astfel, să rămână în rândul UEFA.

Acest fond englez este în discuţie de câteva săptămâni cu UEFA. Proiectul se va concentra pe o Ligă a Campionilor mai puternică, cu venituri suplimentare pentru cluburi, scrie News.ro.

Super Liga pe înțelesul tuturor - Felia de tort, bătaia pe cuțit și care este vina UEFA

Cum va arăta noua competiție: Super Liga

  • Liga va avea 20 de echipe - cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.
  • Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.
  • Primele trei echipe din fiecare grupă s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.
  • Din sferturi, formatul va fi eliminatoriu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Răspunsul UEFA: Cum arată noul format al Champions League.