Campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a anunţat oficial că nu se va alătura proiectului Super Ligii, care a generat o adevărată polemică în fotbalul european, scrie dpa citată de Agerpres.

Bayern Munchen stemaFoto: fcbayern.de

''Membrii şi fanii noştri resping ideea Super Ligii. FC Bayern Munchen doreşte ca toate cluburile să trăiască momente deosebite într-o competiţie europeană care este Liga Campionilor, care poate fi dezvoltată împreună cu UEFA'', a spus într-un comunicat preşedintele grupării, Herbert Heiner.

Luni seara, Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de administraţie al clubului Bayern, a afirmat că modelul actual al Ligii Campionilor este ''satisfăcător'' şi este de părere că Super Liga nu va rezolva ''problemele economice ale cluburilor europene''.

''Bayern Munchen nu a dorit să participe la crearea Super Ligii. Suntem profund convinşi că modelul actual (al Ligii Campionilor - n.r.) este pe deplin satisfăcător, suficient de atractiv şi garantează bazele fotbalului. Bayern Munchen salută reforma Ligii Campionilor cu mult entuziasm, deoarece credem că este abordarea corectă a dezvoltării sale în următorii ani. Prima fază, care va fi modificată, va aduce mai multă pasiune şi emoţii în competiţie. Nu cred că Superliga va fi capabilă să rezolve problemele economice ale cluburilor europene legate de pandemia de coronavirus. Ar fi mai bine ca toate cluburile să lucreze împreună, în solidaritate, astfel încât structura costurilor să fie ajustată cu veniturile, cu scopul de a face fotbalul european mai raţional", a spus Rummenigge.

Super Liga pe înțelesul tuturor - Felia de tort, bătaia pe cuțit și care este vina UEFA

Cum va arăta noua competiție: Super Liga

  • Liga va avea 20 de echipe - cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.
  • Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.
  • Primele trei echipe din fiecare grupă s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.
  • Din sferturi, formatul va fi eliminatoriu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Răspunsul UEFA: Cum arată noul format al Champions League.