UEFA a confirmat ca definitive suspendările jucătorilor echipei RedBull Salzburg, Sekou Koita şi Mohamed Camara. Aceștia au fost testaţi pozitiv la un control antidoping inopinat în data de 22 noiembrie 2020.

Control antidopingFoto: wada-ama.org

Având în vedere faptul că sancţiunile nu au fost contestate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), UEFA a comunicat suspendarea celor doi jucători pentru intervalul 17 februarie - 17 mai, conform EFE citat de Agerpres.

UEFA nu a considerat testele pozitive al jucătorilor ca o tentativă premeditată de dopaj, dar a conchis că jucătorii sunt responsabili pentru modul în care substanţa interzisă a ajuns în organismul lor.

Malienii Sakou Koita şi Mohamed Camara au fost testaţi pozitiv pe 22 noiembrie la substanţa acetazolamida, inclusă la categoria diuretici şi agenţi de mascare pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping.

Fotbaliștii au susținut că personalul medical care lucrează la naționala statului Mali le-a administrat medicamente contra răului de altitudine, înaintea meciului contra Namibiei din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni.

Partida s-a desfășurat pe 17 noiembrie 2020 în capitala namibiană Windhoek, la o altitudine de circa 1.700 m, iar Mali a obţinut calificarea la turneul final al Cupei Africii pe Națiuni.

Malienii Sakou Koita şi Mohamed Camara sunt legitimați la clubul RB Salzburg, echipă ce se află pe primul loc în campionatul austriac, fiind câștigătoarea en-titre a competiției.