Portarul Florin Niţă şi-a prelungit, marţi, contractul cu echipa Sparta Praga până în vara anului 2023. Drept cadou, fanii Spartei i-au transmis prin intermediul unui filmuleț mesaje emoționante.

Florin NitaFoto: Asatur Yesayants / Sputnik / Profimedia Images

"Din iarna anului 2018, când a intrat prima dată în vestiarul Spartei, Florin Niţă ne-a salvat de multe ori pielea cu intervenţii importante în meciuri importante. În amintirea noastră recentă, cu toţii avem imaginea penaltiului apărat la sfârşitul meciului câştigat în februarie, la Olomouc.

Şi acum suntem bucuroşi să anunţăm că vom continua să vedem intervenţii similare! Florin Nita rămâne unul dintre noi, rămâne spartan! El şi-a prelungit contractul până în 2023", preciza marți clubul, pe site-ul oficial.

La scurt timp după prelungirea contractului, pe canalul de Youtube al Spartei Praga a apărut un video în care mai mulți fani ai echipei poartă tricouri și fulare cu numele portarului român și îi transmit mesaje de susținere.

„Ne bucurăm că te avem”, „Era necesar să te păstrăm la club”, „În sfârșit, era nevoie!” (n.r. de el), „Va fi o legendă a Spartei Praga”, au fost doar câteva dintre mesajele fanilor cehi cu referire la Florin Niță.

„Este un pas mare pentru mine şi pentru familia mea şi sper să continui cu performanţe similare. De asemenea, am discutat despre decizia de a continua cu familia mea şi sunt foarte fericit să rămân la Sparta încă doi ani", a spus portarul român, după semnarea contractului.

În vârstă de 33 de ani, internaţionalul român a mai evoluat la Concordia Chiajna şi FCSB.

El a devenit portarul primei reprezentative după ce Ciprian Tătăruşanu şi Sliviu Lung jr. s-au retras de la echipa naţională.

În ultima acțiune a naționalei, Florin Niță a fost considerat cel mai bun jucător al României, având evoluții consistente în meciurile contra Macedoniei de Nord, Germaniei și Armeniei.