Avocatul și prietenul lui Diego Maradona, Matias Morla, a afirmat luni faptul că fiicele starului argentinian, Dalma și Giannina, ”l-au furat și abandonat” în ultimii ani ai vieții sale. Acesta a adăugat că fostul fotbalist ”a murit singur”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă Diego s-ar trezi şi m-ar acuza de ceva este faptul că nu am avut grijă de Rocio Oliva (n. r. fosta sa parteneră). A iubit-o pe Rocio şi a luptat până la moarte cu Dalma şi Giannina, pentru că s-a simţit trădat şi furat”, a spus Morla într-un interviu acordat canalului America.

„Eu sunt cel care a stat cu Maradona şapte ani şi am petrecut tot atâtea sărbători de Crăciun, iar el se uita la telefon şi nu-l suna nimeni", a continuat avocatul.

„Maradona a fost abandonat, a murit singur. (...) Diego nu a fost niciodată nebun, dar întotdeauna a avut probleme cu dependenţele”, a adăugat cel care i-a fost și prieten decarului argentinian.

Matias Morla consideră că Dalma şi Giannina Maradona l-au acuzat că este responsabil pentru moartea tatălui lor din cauză că acesta ”le-a tăiat cărţile de credit în iunie 2014”.

Biroul procurorului general din San Isidro a deschis, la finalul lunii noiembrie 2020, o anchetă pentru a stabili cine este responsabil de moartea lui Maradona.Starul a decedat în urma unui stop cardiac pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, la reşedinţa sa din Tigre (Buenos Aires). Diego Maradona fusese operat la începutul lunii noiembrie de un hematom cerebral.

Procedura a fost declanșată după mărturiile celor trei fiice ale argentinianului, Dalma, Gianinna şi Jana, acestea considerând că moartea tatălui lor a apărut din cauza unei neglijențe în tratarea acestuia.

Primii vizați în anchetă sunt neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Ulterior, în vizorul anchetatorilor au intrat un psiholog și doi infirmieri, potrivit Agerpres.