Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că speră ca naţionala României să reuşească un rezultat bun cu Germania şi să speculeze spaţiile lăsate de jucătorii germani la meciul de duminică, din preliminariile CM-2022.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mirel Rădoi, despre meciul cu Germania:

  • "Ianis Hagi şi Mihăilă sunt marcatorii, dar nu înseamnă că vor fi titulari contra Germaniei. Vom avea antrenamentul şi analiza şi vom vedea după. Mâine dupa amiază vom decide primul 11.
  • Când vorbim de naţionala Germaniei aceste meciuri par a fi amicale înainte de un turneu final. Sper să putem crea surpriza şi să facem un rezultat bun, să speculăm spaţiile lăsate de ei, să nu fim doar un sparring-partner.
  • În istoria noastră s-a arătat că e un mare avantaj când pornim cu şansa a doua. Trebuie să fim pregătiţi să suferim, să speculăm orice greşeală a lor.
  • E clar că e o diferenţă de experienţă faţă de Low, dar aşa a fost şi la EURO U21, când am fost eu. Naţionala României nu mai are nevoie de un antrenor care să o motiveze, la ora meciului.
  • Să înţelegem că am avut momente bune cu Macedonia de Nord, dar când vor apărea momentele grele să înţelegem că vor fi jucători care ne vor pedepsi mai uşor.
  • Mereu va fi un schimb de generaţii. Vor termina cei de acum. Vom spune despre Stanciu, Tănase că sunt cu experienţă şi mereu vom discuta despre schimbul de generaţii. Dacă ne referim că puteam aduce toţi jucătorii de la U21, din punctul meu de vedere nu se poate face acest lucru.

  • Adversarul este mult mai puternic şi mult mai valoros decât noi. Sperăm să stăm cât mai sus cu apărarea. Dar în acelaşi timp e clar că atunci când stai sus cu apărarea apar zone libere şi adversarul îşi va crea ocazii. În momentul de faţă noi ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul, nu neapărat să terminăm la egalitate, 0-0, fiecare meci.
  • După tragerea la sorţi am început să analizăm adversarii. Ăsta e avantajul la naţională, că ai timp să pregăteşti meciurile. Din păcate, ai un singur antrenament între meciuri. După meciul cu Macedonia de Nord a avut loc o analiză, dar nu o voi anunţa public. Jucătorii au reacţionat bine, au înţeles, la nivel teoretic. Vom vedea pe teren cu Germania dacă au înţeles", a declarat Mirel Rădoi, potrivit News.ro.

Rezultatele înregistrate joi în Grupa României:

România - Macedonia de Nord 3-2

Germania - Islanda 3-0

Liechtenstein - Armenia 0-1

Vor avea loc duminică:

Armenia - Islanda (ora 19:00)

Macedonia de Nord - Liechtestein (ora 21:45)

România - Germania (ora 21:45) / LiveText pe HotNews.ro.

Clasament Grupa J:

1 Germania 3 puncte (3-0)

2 Romania 3 (3-2)

3 Armenia 3 (1-0)

4 Macedonia de Nord 0 (2-3)

5 Liechtstein 0 (0-1)

6 Islanda 0 (0-3).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.​