Opt mii de fani ar putea asista la finala Cupei Ligii Angliei de pe 25 aprilie. Biletele la meciul de pe Wembley dintre Tottenham și Manchester City vor fi distribuite în cea mai mare parte angajaților din sistemul de sănătate britanic și rezidenţilor.

Cupa AnglieiFoto: thefa.com

Finala Cupei Ligii Angliei de pe 25 aprilie va fi un test pentru întoarcerea treptată a fanilor pe stadioanele engleze.

Ultima propunere a organizatorilor și guvernanților este ca 8.000 de fani să fie admiși pe Wembley, majoritatea fiind angajați din sistemul medical britanic și rezidenți. Astfel, meciul va fi un tribut pentru efortul sistemului medical englez în combaterea pandemiei de coronavirus.

Cele două finaliste vor primi și ele un mic număr de bilete pentru proprii fani, dar nu mai mult de un sfert din totalul spectatorilor admiși. Discuțiile continuă între părțile implicate în organizare, propunerile fiind ca între 4.000 și maxim 8.000 de fani să poată lua parte la finală.

Sunt discuții și cu privire la condițiile în care fanii vor putea participa. Este posibil să fie nevoie de un certificat de vaccinare sau un test Covid negativ pentru participare. De asemenea, este neclar dacă le va fi permis fanilor lui Manchester City să participe la eveniment.

Finala Cupei Ligii Angliei nu era pe lista evenimentelor pilot anunțate inițial de guvernul britanic, dar Liga engleză de fotbal a făcut mari presiuni pentru ca evenimentul să fie și el admis pe listă.