Joan Laporta a câștigat alegerile și este noul președinte al Barcelonei. Nu va avea însă o misiune ușoară, clubul catalan fiind îngropat în datorii. Cu toate acestea, Laporta are, conform cotidianului El Mundo Deportivo, o listă cu jucătorii pe care i-ar dori imediat la gruparea antrenată de Ronald Koeman.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

David Alaba, fundaşul austriac al echipei de fotbal Bayern Munchen, aflat în ultimul său an de contract cu deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, a ajuns la un acord verbal cu formaţia spaniolă FC Barcelona, transmite sursa citată.

Alaba, în vârstă de 28 ani, figurează pe lista jucătorilor cu care noul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, doreşte să întărească din vară lotul grupării de pe Camp Nou.

Singura problemă în calea acestei mutări o reprezintă pretenţiile salariale ridicate ale lui Alaba, acesta fiind de altfel şi motivul pentru care acesta nu şi-a prelungit înţelegerea cu Bayern, adaugă publicaţia sportivă spaniolă.

Un alt nume vehiculat este cel al atacantului argentinian Sergio "Kun" Aguero, golgheterul all-time al lui Manchester City, aflat la rândul său la final de contract cu liderul campionatului Angliei.

Aguero (32 ani) ar fi încântat să joace alături de compatriotul său Lionel Messi, fiind dispus să îşi reducă pretenţiile salariale, însă doreşte o primă de instalare, conform El Mundo Deportivo.

Internaţionalul argentinian ar putea veni pe Camp Nou însoţit de fundaşul spaniol Eric Garcia, care îşi va încheia socotelile cu Manchester City pe 30 iunie şi are deja un preacord semnat cu fosta conducere a Barcelonei, informează Agerpres.